Hyewon Lim
Född i: Seoul, Sydkorea
Började spela violin: Jag började spela fiol när jag var 6 år gammal. En dag kom min mamma hem med en fiol som min kusin spelat på tidigare. Vid den tiden hade jag inte sett andra barn spela fiol så det kändes som en unik och cool aktivitet.
Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: I november 2012, sex dagar efter min examen på universitetet.
Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Jag slutade spela fiol när jag var 12 år. Men tre år senare ändrade jag mig och började spela för O. Martschenko in Novosibirsk Specialized Music School i Ryssland. Därefter fortsatte jag spela för D. Schwarzberg och A. Kandinskaya på University of Music and performing Arts i Wien.
Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Vi har i orkestern haft surströmmingsfester en gång om året. Det luktade chockerande dåligt men vi hade riktigt roligt. Alla kollegor berättade sina egna sätt att äta surströmming på. Men om jag ska vara ärlig så gillade jag mest att äta de hembakade kakorna istället.
Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag har spelat i Stavanger Symphony Orchestra, Orquestra de la Comunitat Valenciana- Les Arts, ORF Radio-Symphonieorchester Wien. Jag har också vikarierat i Norrbottens Kammarorkester som alternerande konsertmästare och Helsingborg symfoniorkester som alt. stämledare andrafiol. Dessutom gillar jag att spela kammarmusik och jobbar med flera olika ensembler, beroende på tid och möjlighet.
Vilken är din favoritkompositör? Det är svårt att bara välja en – det finns så många genier!
Vad föredrar du att göra på din fritid? Jag älskar att fotografera, skapa egen konst, jobba i trädgården, resa och spela badmington. Älskar att lära mig nya saker – livet är för kort!
Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö? När jag har besökare från utifrån Malmö tar jag alltid dem på en promenad utmed havet. Vi äter glass och tittar på havet och fåglarna.
Vad äter du helst? Älskar mat.
Varför borde alla lyssna på symfonisk musik? Om du inte vill gå och lyssna på symfonisk musik så behöver du inte det. Men å andra sidan, symfonisk musik har en charm över sig. Det finns få tillfällen att se så många personer samarbeta för att nå samma mål. Symfonisk musik visar oss hur vi borde samarbeta och kommunicera med varandra.